Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Και ένα κείμενο του αείμνηστου Δημήτρη Γιάκου(νομικός-λογοτέχνης- προεδρία της Κυβερνήσεως -Αρχαιολογική Υπηρεσία, Διεύθυνση Διοικητικής και επίτιμος Δ/ντής του υπουργείου Πολιτισμού) για το Γιώργο Σεφέρη που γνώριζε ο ίδιος, δημοσιευμένο στο τεύχος του περιοδικού ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ , τευχος 1087.


Η επίσημη είσοδός του Δημήτρη Γιάκου στην Ελληνική Λογοτεχνία είναι τα διηγήματα «Στην καινούρια μας γειτονιά» (1944). Το «εισιτήριο πεζογράφου» του το χάρισε ο ιδρυτής του περιοδικου ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, Γιώργος Βαλέτας (1907-1989) προλογίζοντας το βιβλίο του αυτό. Στενός φίλος και του σημερινού διευθντή του περιοδικού μας Κώστα Βαλέτα. Είναι όπως έχει γράψει ο Τάκης Δόξας, «πέντε σύντομα διηγήματα μέσα σε 60 περίπου σελίδες, όπου ο πεζογράφος στήνει τους ανθρώπους του (μικροαστούς ή αγρότες) συνήθως με μια δραματική υπόσταση και προβληματίζεται στοχαστικά πάνω στη ζωή, στον έρωτα και στο θάνατο.


Ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, αποστρατεύτηκε μετά τους Βαλκανικούς πολέμους ως υπολοχαγός.


Στη φωτογραφία με τον επίσης στενό του φίλο καρδιάς και στενό φίλο του ιδρυτή του περιοδικού μας Γιώργου Βαλέτα, τον αείμηστο Μήτσο Ν.Τσιάμη (συμβολαιογράφος-λογοτέχνης-κριτικός,Μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών» και της «Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού». Ίδρυσε με τον Γιώργο Βαλέτα, τον ιδρυτή του περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, τη «Φιλολ. Στέγη Εφταλιώτη»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου