Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

"TO 7 ΤΗΣ ΛΥΤΡΩΣΗΣ ΑΡΓΕΙ"
το νέο βιβλίο του Δημήτρη Γεωργά

πηγή: http://www.nikosonline.gr/?p=33738
Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία που θα σας καθηλώσει. Ο συγγραφέας βασισμένος σε αληθινά γεγονότα πλέκει ένα μυθιστόρημα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Διαβάζεις το βιβλίο και σκέφτεσαι ότι ακόμα και στις μέρες μας είναι απαραίτητος και αναγκαίος ο προγαμιαίος έλεγχος. Μπορούμε να αποφύγουμε την μετάδοση, αρκετών κληρονομικών ασθενειών, αρκεί να ενημερωθούμε. Τώρα με την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε.
Βαστώντας το βιβλίο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» στο χέρι μας, η πρώτη σκέψη που μπορεί κάποιος αναγνώστης, που αγαπά το διάβασμα, είναι να αποκωδικοποιήσει τον τίτλο. “Το 7 της λύτρωσης αργεί”, τι θέλει να πει ο συγγραφέας; Γιατί 7; Ο αριθμός που εκφράζει απόκρυφα σχέδια, το μυστικό του είναι ανεξιχνίαστο, αλλά πάντα επιβλητικό και πανίσχυρο; Θα μπορούσε. Αλλά ακολουθεί η λύτρωση.
Η λύτρωση; Άραγε έχει υπάρξει, δράμα, πόνος, τιμωρία, ελπίδα. Μα αργεί. Το 7 της λύτρωσης αργεί και δεν δείχνει ότι έρχεται, η λύτρωση. Αυτή ήρθε μετά από σχεδόν 170 χρόνια, από τον χρόνο της συγγραφής των βιβλίων. Τις ζωές που κουβαλάμε όλοι μας, που πολλές φορές είναι και δανεικές, είναι ζωές με συνέχεια αγάπης, πληρότητας, θα ξαναβρεθούμε. Τι γίνεται όμως όταν ο Θεός δεν με επέλεξε για να περάσω καλά;
Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για αυτούς, που ο Θεός δεν επέλεξε να περάσουν καλά.
Και όταν συναντήθηκαν, ήταν φυγής αδύνατο, να μην κοιταχθούν στα μάτια. Τότε ο Θεός ζήτησε πίστωση χρόνου, όχι πολύ, μέχρι το 7. Αυτό το βιβλίο αποδεικνύει πως η ζωή γράφει ιστορίες που υπερβαίνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να πλάσει η φαντασία. Η πορεία μιας οικογένειας από τη Χίο – Σμύρνη –Μεσσηνία – Πειραιά – Νίκαια – Κορυδαλλό. Εποχή 1900 – 1996. Και μιας άλλης από τη Σύμη, τη Μάκρη, τον Πειραιά, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό. Εποχή 1905 – 1996. Οι οικογένειες αυτές, που γίνονται μία, περνώντας μέσα από όλες τις περιπέτειες του 20ου αιώνα, αλλά και την δική τους ξεχωριστή μοίρα, που έχει διαστάσεις αρχαίας τραγωδίας, παραπονούνται στριγγλίζοντας γιατί ο Θεός δεν τους επέλεξε να περάσουν καλά.
Μια αιμομικτική σχέση πριν πολλά 7 πίσω, δημιουργεί μια ανθρώπινη συνέχεια τρόμου. Οι ήρωες του βιβλίου που είχαν την κακιά τύχη να είναι αληθινοί, διαιωνίζουν την νευροεκφυλιστική ασθένεια της χορείας του Χάντινγτον (choreia Huntington) ή αλλιώς πικρά και πονεμένα, ο χορός του Χάντινγτον. Αυτός που επιλέχτηκε εν αγνοία του να κουβαλά αυτό το λάθος γονίδιο, χορεύει συνεχώς μέχρι που λιώνει. Σε αυτόν τον κρίμα χορό, οι ασθενείς δίνουν το μαντήλι το άσπρο, για να τους συντροφεύσεις και εσύ και τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου και ακόμη πιο μακριά στο μακρινό 7 που το μαντήλι στερεύει από δάκρυα και γίνεται ολόμαυρο.
Με την ανακάλυψη του DNA, πολλά έχουν αλλάξει και αναθεωρηθεί. Επί πλέον, έχουν δοθεί στον Huntington και άλλοι προσδιορισμοί, ( εκτός της αιμομικτικής, που αμφισβητείται) αλλά πάνω από όλα έχει δοθεί η ελπίδα ότι με προγαμιαίο έλεγχο μπορεί να ανιχνευθεί το χαλασμένο κληρονομικό γονίδιο και για άλλες κληρονομικές ασθένειες. Έτσι γνωρίζοντας, προφυλάσσεις τους απογόνους σου, από μια τρομερή εκφυλιστική ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επί πλέον, σε εξωσωματική κύηση, είναι δυνατόν να ανιχνευθεί το γονίδιο, να «πεταχτεί» και να πάψει να κληρονομείται.
Σβήνουμε όλα τα 7 της ζωής μας και ζωής τους, αρχίζουμε και τα πάμε καλλίτερα με τον Θεό. Και το 7 από Μυστήριο γίνεται Πρόνοια. Την 1η Μαρτίου του 2016, ανακοινώθηκε από Πανεπιστήμιο του Καναδά ότι βρέθηκε το φάρμακο για την νόσο του Χάντινγτον.
Η ιστορία του βιβλίου μου είναι κατά 90% αληθινή” Δημήτρης Γεωργάς
Προκαταλήψεις, άγνοια, κοινωνική απομόνωση και φόβος, συνετέλεσαν μέχρι και σήμερα ακόμα, οικογένειες που έχουν σχέση με την νόσο Huntington, να ζουν σε ένα εφιάλτη, να κρύβονται και ταυτόχρονα να θρηνούν, σε κάθε γενιά, θύματα. Μια απλή και φτηνή εξέταση DNA, είναι ανθρώπινη ηθική υποχρέωση στον εαυτό σου και στους απογόνους σου. Το βιβλίο μοιάζει να θέλει να βοηθήσει, να στείλει ένα πανανθρώπινο μήνυμα: Μπορούμε να αποφύγουμε την μετάδοση, αρκετών κληρονομικών ασθενειών, αρκεί να ενημερωθούμε.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Γεωργάς
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ekswfillo_olo
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑ «Το 7 της λύτρωσης αργεί»
(Εκδόσεις Αστάρτη)
Ο Δημήτρης Γεωργάς γεννήθηκε το 1953 στη Κοκκινιά και τώρα ζει στην Αγία Βαρβάρα. Αποφοίτησε από Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού ναυτικού. Έγινε ένας από τους νεώτερους πρώτους μηχανικούς, σε ηλικία 26 χρονών. Εργάσθηκε μέχρι το 1995 σε όλους τους τύπους των Εμπορικών πλοίων. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως αρχιμηχανικός, σε ναυτιλιακές εταιρείες στην Ελλάδα και στην Ελβετία. Το 2003 συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά, τον Σέργιο και την Νεφέλη. Το 2004 ξεκίνησε να γράφει και έχει εκδώσει τρία βιβλία: «Της σποράς της μαύρης όργωμα» (2008) και «Δάκρυα διαμάντια» (2011) – και τα δύο από τις εκδόσεις ΑλΔε (Δεσύλλας). Το τρίτο βιβλίο του με τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί» (2015), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αστάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου