Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

"ΕΞΑΡΤΗΣΗ" μυθιστόρημα του Κώστας Βαλέτας (Εκδότης-διευθυντής ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, νομικός, λογοτέχνης, Πρόεδρος Pen Ελλάδας, Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Λογοτεχνίας, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συγγραφέων,τ. διευθυντής ραδιοφωνίας στην ΕΡΤ., τ. Αντιπρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών).
Εκδόσεις: ΠΗΓΗ , Χρ. Έκδοσης: 1979 , Σελ: 240


ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ:
Μια νέα καθηγήτρια της γαλλικής που, ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα χάνει τον άντρα της και παθαίνει ένα ψυχολογικό σοκ, για να πέσει στην εξάρτηση του ψυχιάτρου που την κουράρει. Ένας ψυχίατρος που εκπαραθυρώνεται μια άναστρη νύχτα, γιατί έκρυψε το ντοσιέ κάποιου πελάτη του που μια απότομη πολιτική μεταβολή τον έφερε στην εξουσία. Ένας νέος αντιστασιακός που αποφυλακίζεται, αλλά δεν μπορεί να συνηθίσει να δίνει το καθημερινό παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ένας ταλαντούχος ζωγράφος που πέφτει θύμα της αδυναμίας του για έναν μαθητευόμενό του. Μια άτυχη γκασταρμπάιτερ που για να της πάρει ο σύζυγός της το παιδί, την παρουσιάζει ότι πάσχει από κατάθλιψη, μελαγχολία και τάσεις υστερίας.
Να μερικοί από τους ήρωες του πολυδιάστατου και πολυπρόσωπου μυθιστορήματος του Κώστα Βαλέτα, στο οποίο οι μέτοικοι της μικρασιατικής καταστροφής συναντιούνται στο Παρίσι με μια άλλη πιο πρόσφατη μετανάστευση, πολιτική και οικονομική. Το δράμα του μετανάστη, ο ξεριζωμός, οι δραματικές στιγμές της δικτατορίας στην Ελλάδα - είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ήρωες της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ μάς εξομολογούνται τις αδυναμίες και τα πάθη τους, τις ελπίδες και τους φόβους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου