Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ


EYELANDS - 
7ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - 2017H ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες, ανακοινώνει την έναρξη του έβδομου διαγωνισμού διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο.
Θέμα του διαγωνισμού: «Παράξενοι Έρωτες»
Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2017. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές 7 ημερών σε στούντιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Υπάρχουν συλλεκτικά βραβεία για τον πρώτο νικητή και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό.


**
"Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr σε συνεργασία με τις οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες διοργανώνουν διεθνή διαγωνισμό διηγήματος.
Ο διαγωνισμός που διοργανώνει το eyelands από το 2011 είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός με έδρα την Ελλάδα. Ονομάζεται διεθνής επειδή είναι πραγματικά ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν συγγραφείς από όλες τις ηπείρους του κόσμου και (στο διεθνές τμήμα του) δέχεται διηγήματα μόνο στην αγγλική γλώσσα.
Έπειτα από επτά χρόνια μπορούμε να δηλώνουμε αρκετά υπερήφανοι για το διαγωνισμό μας αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε την προσπάθεια για να γίνει ακόμη καλύτερος. Στο διάστημα αυτό εκατοντάδες συγγραφείς είδαν το διήγημά τους να τυπώνεται σε μια από τις συλλογές μας που δημιουργήθηκαν μέσα από το διαγωνισμό. Για πολλούς από αυτούς τους συγγραφείς ήταν η πρώτη φορά που ένα κείμενό τους τυπώθηκε σε βιβλίο ή αναρτήθηκε σε ένα περιοδικό στο διαδίκτυο.
Το  eyelands.gr όλα αυτά τα χρόνια έχει τηρήσει κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς του διαγωνισμού και οι παράξενες μέρες έχουν εκδώσει τα βιβλία πάντα μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα απόλυτα αδιάβλητο σύστημα επιλογής των διηγημάτων που βραβεύονται ώστε να μην υπάρξει ποτέ η παραμικρή αμφιβολία ότι επιβραβεύονται τα καλύτερα σύμφωνα βέβαια με την υποκειμενική κρίση μιας μεγάλης ομάδας συγγραφέων και συνεργατών του περιοδικού και του εκδοτικού οίκου.
Το Διεθνές (αγγλόφωνο) κομμάτι του διαγωνισμού αναγνωρίζεται κάθε χρόνο και περισσότερο ως ένας πραγματικά αξιόπιστος και σημαντικός διαγωνισμός διηγήματος. Ο διαγωνισμός δημοσιεύεται στις πιο έγκυρες ιστοσελίδες για διαγωνισμούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπως είναι το Duotropebooktrust.org.ukjustacontest.comwww.londoncomedywriters.comvirtualwritersinc.comprizemagic.co.uk και πολλές άλλες και έχει κατακτήσει αυτή την εγκυρότητα χρόνο με το χρόνο ακολουθώντας με σχολαστικότητα όλα όσα υπόσχεται και όλα όσα επιτρέπουν σε ένα διαγωνισμό να κερδίσει το σεβασμό και την αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο.'"

EYELANDS - 7ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ - 2017
H ιστοσελίδα Eyelands σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παράξενες μέρες, ανακοινώνει την έναρξη του έβδομου διαγωνισμού διηγήματος, σε δύο τμήματα: ελληνικό και αγγλόφωνο.
Θέμα του διαγωνισμού: «Παράξενοι Έρωτες»
Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2017. Το πρώτο βραβείο για καθένα από τα δύο τμήματα είναι: δωρεάν διακοπές 7 ημερών σε στούντιο σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κρήτης. Τα διηγήματα της Μικρής Λίστας θα εκδοθούν σε δύο διαφορετικές συλλογές, ελληνική και αγγλική από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Υπάρχουν συλλεκτικά βραβεία για τον πρώτο νικητή και για τρεις ακόμη συγγραφείς, φτιαγμένα ειδικά για το διαγωνισμό του eyelands.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ  
(Ελληνικό τμήμα)
1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Παράξενοι Έρωτες».
Οι διαγωνιζόμενοι συγγραφείς μπορούν να στείλουν ένα διήγημα (ή διηγήματα) μέχρι 2500 λέξεις. Γίνονται δεκτά κείμενα στην ελληνική γλώσσα.
2. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα.
3. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η αγορά ενός βιβλίου των εκδόσεων «Παράξενες μέρες» μέσα από την ιστοσελίδα τους: www.paraxenesmeres.gr 
4. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο. Δεν υπάρχει πρόβλημα  αν έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
5. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε ένα ονοματεπώνυμό ή ψευδώνυμο. Θεωρούμε επίσης ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας. Εάν αυτό δεν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώνετε, προσθέτοντας ένα e-mail επικοινωνίας.
- Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: info@eyelands.gr   ή  info@paraxenesmeres.gr
 -στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word.doc ή docx αλλά όχι σε pdf.
6. Όλα τα διηγήματα ελέγχονται από τη σύνταξη της ιστοσελίδας, γίνεται καταμέτρηση των λέξεων και αφαιρούνται όλα τα προσωπικά στοιχεία του συγγραφέα ώστε να τα διαβάσουν οι κριτές με τον κωδικό αριθμό. Οι συμμετοχές με ψευδώνυμο γίνονται δεκτές μόνο στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι συγγραφείς που συμμετείχαν με ψευδώνυμο και θα έχουν επιλεγεί για την έκδοση θα πρέπει να στείλουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό.
7. Δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό συνεργάτες του eyelands.gr και των εκδόσεων Παράξενες Μέρες ούτε και συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία τους στην σειρά Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα.
 Δεν υπάρχει περιορισμός για όσους έχουν στείλει κατά καιρούς συνεργασίες τους στο eyelands.
8. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού.
 Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η αγορά ένός βιβλίου από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες
**

Περισσότερες πληροφορίες
www.paraxenesmeres.gr

*
links
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
eyelands/Αρχική - Συνεργασίες/ Διαγωνισμοί
eyelands/ Storyland - Short Stories
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
www.paraxenesmeres.gr
www.strangedaysbooks.gr
THREE-ROCK ΣΤΟΥΝΤΙΟ
http://three-rock.blogspot.gr/
OMODAMOS CLAYART
http://www.rethymnoguide.com/omodamos/

*αφίσα διαγωνισμού: πίνακας που μας παραχώρησε ευγενικά η Αντριάνα Μίνου

(συγγραφέας του βιβλίου Παιδικά Νουάρ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου