Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Από την Ακαδημία Αθηνών και το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας, που συμπεριέλαβε στους κόλπους του την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΟΛΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ που ίδρυσε και πρώτος Προέδρευσε ο Ιδρυτής του Περιοδικού μας μεγάλος Ελληνας Γραματολόγος Γιώργος Βαλέτας, η οποία εκδίδει ως και σημερα ακόμη και το λογοτεχνικό περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΦΥΛΛΑ που πρώτος εξέδωσε ο ιδρυτής του περιοδικού μας Γιώργος Βαλέτας με την ιδρυση της Εταιρείας:


Η εταιρεία Αιολικών Μελετών ιδρύθηκε το 1980 με πρωτοβουλία και πρώτο της πρόεδρο τον Γιώργιο Βαλέτα (Ιδρυτή του λογοτεχνικού περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και πατέρα του σημερινού εκδότη-διευθυντή του περιοδικου και ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες λογοτέχνες εν ζωή Κώστα Βαλέτα). Μέχρι το έτος 1998 (αρχόμενοι από το 1986 οπότε εκδόθηκε το 10 τεύχος) εκδώσαμε 51 τεύχη του λογοτεχνικού περιοδικού Αιολικά Φύλλα. Τα τελευταία χρόνια εκδίδομε ένα τόμο κάθε χρόνο (συνολικά 10 τόμους) του επιστημονικού μας περιοδικού (300 περι. σελιδες) Αιολικά Χρονικά με ποικίλη ύλη, ιστορικά, λαογραφικά, ημερολόγια κλπ


Σκοποί:
Η έρευνα, η μελέτη και η διάσωση μνημείων της ιστορίας της νήσου Λέσβου και της Αιολικής Μικρασιατικής της περιοχής


Στέγη:
Προσωρινή φιλοξενία στο Νομαρχιακό Μέγαρο.


Οικονομικοί πόροι - έσοδα:
Έκδοση του ετήσιου τόμου μας. Για τη διοργάνωση συνεδρίων και τα μικροέξοδα φροντίζομε να βρίσκομε χορηγούς ή να τ΄αντιμετοπίζουμε εξ ιδίων προσωπικών πόρων.


Σκοποί: Η έρευνα, η μελέτη και η διάσωση μνημείων της ιστορίας της νήσου Λέσβου και της Αιολικής Μικρασιατικής της περιοχής


Στέγη: Προσωρινή φιλοξενία στο Νομαρχιακό Μέγαρο.


Οικονομικοί πόροι - έσοδα: Έκδοση του ετήσιου τόμου μας. Για τη διοργάνωση συνεδρίων και τα μικροέξοδα φροντίζομε να βρίσκομε χορηγούς ή να τ΄αντιμετοπίζουμε εξ ιδίων προσωπικών πόρων.

πηγη: http://kentrolaografias.gr/el/content/%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BDΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου