Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017


Ευχαριστούμε τη λογοτέχνη Μίκα Μαυρογιαννη για την αναφορά της και τα καλά της λόγια στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην παρουσίαση του βιβλίου τηςΕυχαριστούμε τη λογοτέχνη Μίκα Μαυρογιαννη για την αναφορά της και τα καλά της λόγια στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ στην παρουσίαση του βιβλίου της.Η Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Υλης του περιοδικου Βάλη Τσιρώνη, λέει για τη Μίκα Μαυρογιαννη: 
" Σφίγγω το χέρι στη Μίκα Μαυρογιάννη, για την τιμή που μου έκανε να μου ζητήσει να γράψω τον επίλογο στο προσφατο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδ. ΟΣΤΡΙΑ, "Ερωτας και Θανατος". Μου το ζήτησε με τόση προσήνεια και απλότητα, όπως και στο προηγούμενο βιβλίο της που είχα την τιμή να γράψω τον πρόλογο, πρόσηνεια και απλότητα που δεικνύει σαφέστατα την μεγαλοσύνη την ψυχική της. Κι αυτό είναι από τα σημαντικά προτερήματα ενός λογοτέχνη που περνάει και φαίνεται και στο έργο που μας καταθέτει. Την ευχαριστώ ολόθερμα και για την αναφορά της σε εμένα και στο περιοδικό ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τα τόσο όμορφα λόγια που ακούστηκαν και το κειμενο μου που δαβάστηκε στην αρχή της τόσο όμορφης παρουσίασης του βιβλίου της που έγινε στο Βόλο και που λόγοι εργασίας και απόστασης χιλιομετρικής (Αθηνα-Βόλος) δεν μου επέτρεψαν τη φυσική μου παρουσία εκείνη τη νύχτα στη χαρά του εορτασμού του νέου της βιβλίου. Λέω φυσική, διότι πνευματικά και ψυχικά βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους που εκτιμάμε. Να είσαι πάντα καλά Μίκα, να έχεις εκλεκτές εμπνεύσεις και να διατηρήσεις το χαμόγελο της ψυχής σου που είναι ρέον και γάργαρο και σε κάθε διάλογο προσωπικό που έχω την τιμή να έχω μαζί σου. Είμαι σίγουρη πως το βιβλίο σου, θα σαρώσει."

και από τον επίλογο:"η Μίκα Μαυρόγιαννη με βαθμιδωτά διάρκειας κατόρθωσε να ανέβει με την πένα της τα δυσθεώρητα ύψη της γραφής και να συμπαρασύρει και τον αναγνώστη της και από εκεί να δει και τις απέναντι κορυφές της οροσειράς της ελληνικής λογοτεχνίας που την περιμένουν να τις κατακτήσει θριαμβικά, υπαγορεύοντας μέσα από τα βιβλία της το χορικό εμψύχωμα του ακατανόητου. Χειροκρότημα."
(Βάλη Τσιρώνη, απόσπασμα από το κείμενο μου του επίλογου που έγραψα και βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου της Μίκα Μαυρογιαννη)


Βάλη Τσιρώνη
Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Ύλης περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συνεργάτης λογοτεχνικού Περιοδικού ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
Ιατρός-Νομικός-Λογοτέχνης
Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Λογοτεχνίας
(υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου