Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ:


"Καμπάνες κόλασης


Μην περιμένεις να σημάνει δώδεκα
Σε μια καμπάνα δεχόμενη την κόλαση,
Να κρύβονται Κουασιμόδοι.Ακόμη και στο παρά πέντε,Πιάσε τον λεπτοδείκτη καρφώνονταςΚατάστηθα τις ώρεςΝα δεις πόσες χαμένες μέρες θα χυθούν."(από το βιβλίο)


Ο Χρήστος Κατρούτσος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε θετικές επι-στήμες και απασχολήθηκε ως διευθυντής περιοδικών, υπεύθυνος διαφήμισης και αρ-θρογράφος σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης, ασχολείται με τις εικαστικές τέχνες έχοντας συμμετάσχει σε καταξιωμένες γκαλερί και χώρους Τέχνης σε ομαδι-κές εκθέσεις, ενώ έχει παρουσιάσει δυο ατομικές.
Είναι απόφοιτος του εργαστηρίου ποίησης του Ιδρύματος Τάκης Σινόπουλος. Το 2013 εξέδωσε την ποιητική συλλογή Στην τήξη του Ερέβους. Δοκίμια και ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε γνωστούς ιστότοπους και έντυπα του χώρου.
Στην ποίηση του Χρήστου Κατρούτσου διακρίνεται μια ενδοσκοπική τάση στην ύπαρξη με βλέψεις στην κοινωνικοποίηση της αναζήτησης. Η βία της ζωής και της φύσης και η σκιά του θανάτου που κυνηγά αδυσώπητα την ελπίδα, συνταξιδεύουν με την νοσταλγία των χαμένων -μπορεί και σκόπιμα- ευκαιριών του φευγαλέου και αμ-φίβολου έρωτα, σκεπασμένα με μια απαλή κουβέρτα υποφώσκοντος λυρισμού.


Τίτλος: «ΣΠΟΡΑ για μια Κυριακή»
Συγγραφέας: Κατρούτσος Χρήστος
Έτος 1ης Έκδοσης: 2017
Διαστάσεις: 14 x 21
Αριθμός Σελίδων: 48 (Σαράντα οκτώ).
Κατηγορία: Ποίηση
ISBN: 978-960-408-232-2