Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Από την εκπομπή "Ανάδειξε το" που πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα στο πρώτο βιβλίο του λογοτέχνη, αναγνώστη και δημιουργού που συμμετέχει ενεργά με κειμενά του στο περιοδικό μας, Φώτη Μπίμπιζα το παρακάτω βίντεο. Ευχαριστούμε θερμά όλους και ιδιαίτερα πολύ, για την τιμητική αναφορά στο περιοδικό μας και στον εκδότη-διευθυντή-ιδιοκτήτη του ιστορικού περιοδικού μας μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Κώστα Βαλέτα και ευχόμαστε στον Φώτη Μπίμπιζα λαμπρό να είναι το μέλλον του στη ρυμοτομία των γραμμάτων μας. 
Ενα ποίημα της Μαρία Κοκοτάκη με τίτλο "Πόλεμο και αν κάνεις.." στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Κοκοτάκη γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1993 στο Ηράκλειο Κρήτης, με καταγωγή επίσης από την Ιεράπετρα Κρήτης, όπου εκεί έζησε τα παιδικά της χρόνια και μεγάλωσε. Με  ρίζες από τα Χανιά, μια πόλη που την αγαπάει εξίσου.
Το 2011 αποφοίτησε από  το γενικό ενιαίο λύκειο Ιεράπετρας και με ιδιαίτερη ευκολία πέρασε στις εξετάσεις ECPE και  απέκτησε το  πτυχίο Proficiency of Michigan and Cambridge.
 Το 2015 κυκλοφόρησε  το πρώτο της βιβλίο «Η Νεράιδα της Κρήτης», ένα παραμύθι ευανάγνωστο για μικρούς και μεγάλους,  το οποίο συνέγραψε σε ηλικία μόλις 10 χρονών  και ήταν  αυτό το λογοτεχνικό  έργο  που ανέδειξε το ταλέντο της από πολύ μικρή ηλικία μέσω ενός λογοτεχνικού διαγωνισμού.  Έπειτα το 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, ένα μυθιστόρημα τόσο σύντομο και ξεκούραστο που μπορεί να ενταχθεί και στην κατηγορία διηγημάτων,  ο  τίτλος του «Τα πεφταστέρια της ζωής», ένα λογοτεχνικό έργο που συνέγραψε για τους μαχητές της ζωής, που έπαψαν πλέον να πιστεύουν στον εαυτό τους. Πόλεμο και αν κάνεις..

Πες μου τι ζητάς
Από θέμα καρδιάς
Τι είναι αυτό που ψάχνεις και θες
Η καρδιά μου έχει πάρει στροφές
Όλα ανήκουν πια στο χθες..

Πόλεμο και αν κάνεις, δεν με φτάνεις
Μες στην αγάπη αυτή εσύ χάνεις
Ότι έχω ακούσει τα άκουσα για τα καλά
Δεν ανήκω πια εκεί στα χαμηλά

Μαρία Κοκοτάκη


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

(ΑΠΌ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ)


Οι Εκδόσεις Σοκόλη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του  Άρθουρ Μίλλερ "η δημιουργία του κόσμου και άλλες υποθέσεις", την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών (Πανεπιστημίου 12).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΟΣ, μεταφραστής

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ - κριτικός θεάτρου

ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ, ψυχολόγος - συγγραφέας

ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ, σκηνοθέτης - διδάσκων στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΤΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ