Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ

Ημερομηνία :18/06/2018
Έναρξη :19:00
Λήξη :22:30
Χώρος - Αίθουσα :Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο (Δ2)


Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ
 
Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ γιορτάζει τα 10 του χρόνια που, φέτος, συμπίπτουν με την τιμητική διάκριση της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας  Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO.

Ο διαπολιτισμικός διάλογος που ξεκίνησε το 2008 ανάμεσα στις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής με την Ελλάδα, άφηνε πίσω του κάθε χρονιά ένα ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα, με αποτέλεσμα  μια διαπολιτισμική συνάντηση να  εξελιχθεί σε μια μεγάλη γιορτή της λογοτεχνίας  και σε σημείο αναφοράς για την πόλη της Αθήνας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ ΛΕΑ έχει στο πρόγραμμα του ποικίλες δράσεις. Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, αφηγήσεις παραμυθιών, εργαστήρια λογοτεχνικής μετάφρασης αλλά και λογοτεχνικά, θεατρικά, μουσικά και γαστρονομικά εργαστήρια, μουσικές και ποιητικές βραδιές, αφιερώματα σε συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, συνεντεύξεις και συζητήσεις  με τους προσκεκλημένους διεθνούς φήμης συγγραφείς , με προσωπικότητες από όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής πραγματικότητας.

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων υποδέχεται μεταξύ άλλων, τις εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου

19:00 – 21:00
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΕΤ
EΩΡΗ ΕΛΛAΔΑ» ΤΟΥ ΠEΔΡΟ ΟΛAΓΙΑ
Ζούμε όντως σε δημοκρατία; Υπάρχει δημοκρατία εκεί όπου οι πραγματικές αποφάσεις λαμβάνονται όλο και πιο μακριά από τους πολίτες; Ο Πέδρο Ολάγια, συγγραφέας του βιβλίου “Η μετέωρη Ελλάδα” (εκδ. Παπαζήση) για την παρακαταθήκη και τις προκλήσεις της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας από την οπτική της σύγχρονης Αθήνας, παρουσιάζει την οπτικοακουστική μεταφορά αυτού του έργου, το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος. Στο ΛΕΑ, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει ο ίδιος το έργο του.
 
* Στα ισπανικά και τα ελληνικά
Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος και υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ινστιτούτου Θερβάντες
 
21:30 – 22:30
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΕΛ ΣΟΤΟ

Ο Κουβανός μουσικός και συνθέτης Γιοέλ Σότο παρουσιάζει στο κοινό του Φεστιβάλ ΛΕΑ το πιο πρόσφατo έργο του: “Το σπίτι μου”.

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κούβας.
 
Είσοδος ελεύθερη
Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ
8 ως 19 Ιουνίου 2018 

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ επισκεφτείτε το  www.lea-festival.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου