Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ένα ποίημα 
της ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΕΝΙΩΤΗ
ποιήτριας, δικαστή-εφέτη Αθηνών
Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
 τ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Αθηνών
με τίτλο
"ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ"
δημοσιευμένο στα
ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΕΝΙΩΓΗ


Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, γεννήθηκε στο Αστέρι Λακωνίας και κατά τα μαθητικά της χρόνια έζησε στη Σπάρτη Λακωνίας.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Με την ολοκλήρωση των σπουδών της, εισήχθη, το έτος 1995, στη νεοϊδρυθείσα τότε Εθνική Σχολή Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Με την αποφοίτησή της, τοποθετήθηκε ως Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Πρωτοδίκης στα Πρωτοδικεία Νάξου, Αθηνών και Κω. Με την προαγωγή της στο βαθμό της Προέδρου Πρωτοδικών, τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου παρέμεινε μέχρι την προαγωγή της στο βαθμό του Εφέτη, που κατέχει σήμερα, υπηρετώντας στο Εφετείο Αθηνών. 

Από το έτος 2006 εκλέγεται συνεχώς ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ τα έτη 2012 – 2014 εξελέγη αναπληρωτής Γενική Γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και στη συνέχεια Γενική Γραμματέας αυτής, έως την εκλογή της στη θέση της Προέδρου. 

Είναι η δεύτερη γυναίκα Δικαστής που εκλέγεται στη θέση της Προέδρου, από την ίδρυση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μετά την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Επίσης, είναι μέλος της Εταιρείας Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και κατά τα έτη 2011 – 2014 εξελέγη Γενική Γραμματέας αυτής, ενώ από το Δεκέμβριο του 2014 έως σήμερα κατέχει τη θέση της Αντιπροέδρου, αγωνιζόμενη εντός αυτής για την προάσπιση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Μαζί με τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Παναγόπουλο (Αν. Αθλητικό Εισαγγελέα) το έτος (2017) επιμελήθηκε το παιδικό παραμύθι με τον τίτλο «Fair(y)play ο Νεραϊδοακρίδος», που συνέγραψαν και εικονογράφησαν παιδιά Δημοτικού Σχολείου, με θέμα το δίκαιο παιχνίδι και την εξάλειψη της βίας από τους αθλητικούς χώρους, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Μέναδρος», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. 

Η Εφέτης κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, γνωρίζει την Αγγλική και τη Γαλλική γλώσσα, ενώ είναι έγγαμη και μητέρα ενός τέκνου. 

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΕΝΙΩΤΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου