Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018Ένα ποίημα της
ΕΥΑΓΓΕΛΗ Ν. ΜΠΡΑΜΗ
ποιήτριας, Δικαστη- Εφέτη στο Εφετείο Πειραιά
διοικητική υπάλληλος στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης 
(Διεύθυνση Φυλακών -Τμήμα προσωπικού Φυλακών)
τ. Πρόεδρος Πρωτοδικών Μυτιλήνης και Αθηνών
με τίτλο
"ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ"
δημοσιευμενο στα
ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΗ Ν.ΜΠΡΑΜΗ

Μέλος πολύτεκνης οικογένειας (από πατέρα δάσκαλο και μητέρα αγρότισσα) γεννήθηκε στο Παλαιομονάστηρο (ή Μπελέτσι) του Δήμου Πύλης Τρικάλων Θεσσαλίας, όπου ολοκλήρωσε τη στοιχειώδη εκπαίδευση (δημοτικό). Η μετέπειτα ζωή της έχει ως κέντρο των δραστηριοτήτων της την Αθήνα (προάστιο Ηλιούπολης) όπου εγκαταστάθηκε η οικογένειά της. Στα φοιτητικά της χρόνια η ρομαντκή περίοδος της νιότης της και οι προσωπικές αναζητήσεις της ευνοούσαν την ποιητική της προδιάθεση  και στον τότε Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Ποίησης διακρίθηκε με το ποίημα «Η δύναμη της αγάπης», ποιήματά της φιλοξενήθηκαν και στην εφημερίδα «Το Βήμα των Διοικητικών Δικαστών» στη στήλη «Η Θέμις στη Λογοτεχνία». Είναι τακτικό μέλος της Ιστορικής Χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ).
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Υπηρετεί, κατόπιν επιτυχούς διαγωνισμού, την τακτική διοικητική δικαιοσύνη,  στο Δ. Πρωτ. Πειραιά, όπου διορίσθηκε ως Πάρεδρος, στο Δ. Πρωτ. Βόλου και Πειραιά ως Πρωτοδίκης,  στο Δ. Πρωτ. Μυτιλήνης και Αθηνών με το βαθμό του Προέδρου, από το έτος 2009 που προήχθη στο βαθμό του Εφέτη Δ.Δ.  μέχρι 15/9/2013 στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων όπου επί πεντάμηνο εκτέλεσε και καθήκοντα Προεδρεύουσας (15/9/2011-10/2/2012) και από το έτος 2013 μέχρι σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά.
Διετέλεσε, κατόπιν διαγωνισμού, διοικητική υπάλληλος στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Διεύθυνση Φυλακών -Τμήμα προσωπικού Φυλακών).
Έλαβε την άδεια Δικηγόρου την οποία διατήρησε επί ένα έτος.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Έλαβε  εκπαιδευτική άδεια ενός  έτους 2005-2006 στη Νομική Σχολή  του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τομέας Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας Δικαίου, Κατεύθυνση  Εκκλησ/κού Δικαίου. Εκπόνησε τις εργασίες «Το Κανονικό αδίκημα του Σχίσματος», «Τα Κεντρικά Όργανα Διοίκησης στο Πατριαρχείο Αντιοχείας»,  «Υπόθεση Λαρίσης και Λοιποί κατά Ελλάδος-Απόφαση της 24ης Φεβρουαρίου 1998».
Το έτος 2007 έλαβε τον μεταπτυχιακό  τίτλο σπουδών με βαθμό 8,17 «Λίαν Καλώς», εκπονήσασα τη διπλωματική εργασία  «Ο δικαστικός έλεγχος των πράξεων ή και αποφάσεων των εκκλησιαστικών οργάνων».
Το έτος 2005 έλαβε το δίπλωμα βυζαντινής αγιογραφίας  3ετούς φοίτησης, στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ηλιούπολης.
Παρακολούθηση των μαθημάτων του μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Διοικητικού Δικαίου του αείμνηστου Καθηγητή Μιχαήλ Στασινόπουλου, Πάντειος 1987-1988.
Ως πτυχιούχος ολοκλήρωσε ευδοκίμως την άσκηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το δικαστικό έτος 1985-1986.
Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη με υποτροφία.
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
«Θρησκευτική Ελευθερία και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υπόθεση Λαρίσης και Λοιποί κατά Ελλάδος», Αθήνα 2007.
ΜΕΛΕΤΕΣ
1.«Ο δικαστικός έλεγχος των πράξεων ή και αποφάσεων των εκκλησιαστικών οργάνων» Φεβρουάριος 2007. Διπλωματική εργασία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών με επιβλέποντες Καθηγητές τους Ι. Μ. Κονιδάρη και Β. Α. Λεονταρίτου.
2. «Τα Κεντρικά Όργανα Διοίκησης στο Πατριαρχείο Αντιοχείας»,Φεβρουάριος 2006. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με θέμα «Κεντρικά Όργανα Διοίκησης στις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες. Μελέτη Συγκριτικού Εκκλησιαστικού Δικαίου (Διδάσκοντες Καθηγητές Ι. Μ. Κονιδάρης και Β. Α. Λεονταρίτου)
3. «Το Κανονικό Αδίκημα του Σχίσματος», Ιανουάριος 2005. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με αντικείμενο «Εκκλησιαστικό Ποινικό Δίκαιο», (Διδάσκουσα Καθηγήτρια Β. Α. Λεονταρίτου).
4. «Υπόθεση Λαρίσης και Λοιποί κατά Ελλάδος-Απόφαση της 24ης Φεβρουαρίου 1998», 2006. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού σεμιναρίου με θέμα «Η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για εκκλησιαστικά ζητήματα» (Διδάσκων Καθηγητής Ι. Μ. Κονιδάρης).
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ-ΛΟΙΠΑ
Εισήγηση με Θέμα «Η επίδραση του Φορολογικού Δικαίου στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω της δικαιοπλαστικής εξουσίας του Δικαστή» με αφορμή το ΚΑ΄ Επιστημονικό Συμπόσιο στο Πανεπιστήμιο Πειριαιώς το Μάιο του έτους 2017 (συνδιοργάνωση Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελεγκτικό Συνέδριο σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς με το γενικό Θέμα «Δίκαιο και Επιχειρηματικότητα».
Παρακολούθηση του Σεμιναρίου Ισλαμικού Δικαίου του Ινστιτούτου για τη Μεσόγειο που διενεργήθηκε από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2016 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (Sources of Islamic law, 11hrs, Islamic Governance and Holy War in Islam-Jihad 11 hrs, Islamic Civil Law-Vakoufia 10 hrs, Islamic Crimnal Law 10 hrs).
Το Μάιο του έτους 2008  στις «Παραμεθόριες Συναντήσεις Νομικών» μια συνδιοργάνωση {ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 45 χρόνια λειτουργίας του (1962-2007) Μεταβατική έδρα Χίου} του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και των δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης και Χίου συμμετείχε στην 4η Συνάντηση ως Ομιλήτρια με θέμα «Η ακυρωτική δίκη ενώπιον του  διοικητικών Πρωτοδικείων».
Ομιλήτρια   στα πλαίσια  της 5ης Επιστημονικής Ομιλίας που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με θέμα  «Η λειτουργία της εγγύησης για χρέη προς το Δημόσιο οφειλόμενα από επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των προβληματικών , σύμφωνα με το ν. 1386/1983», Μάιος 1989.

ΕΥΑΓΓΕΛΗ Ν. ΜΠΡΑΜΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου