Τρίτη 4 Ιουνίου 2019


Ένα ποίημα της 
Αννίτα Κουτσούβελη
ηθοποιος 
Η Κασσιανή Αννίτα Κουτσουβέλη στις 4 Φεβρουαρίου του 2011 μας αποχαιρέτησε για το μακρίνο της ταξίδι. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Καταγόταν από τη Μάνη και τη Ζακυνθο. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών με υποτροφία. Συνέχισε τις σπουδές της στο University of Houston ως φοιτήτρια ψυχολογίας για δύο χρόνια. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη Νέα Υόρκη την απορρόφησαν ολοκληρωτικά και παρέμεινε στο Actors Studio επί εξαετία συνεργαζόμενη με τα μέλη του σε αποσπάσματα θεατρικού ρεπερτορίου. Εκ παραλλήλου σπούδασε τραγούδι, κλασικό και νέγρικο χορό. Ασχολήθηκε από μικρή με την ποίηση. Είχε εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές και δύο κινηματογραφικά σενάρια με τίτλους: "Το λεωφορείο της αγάπης" και " Τελευταίος Ιούλης". Πρωταγωνίστησε στην ταινία αμερικάνικης παραγωγής " Το τραγούδι και η σιωπή", που θεωρείται από τις δεκαπέντε καλύτερες του αμερικάνικου κινηματογράφου, σύμφωνα με τους New York Times και Variety της Ν.Υόρκης. Όταν η ταινία συμμετείχε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποκλείσθηκε από τη βράβρυσή της ως "εκτός συναγωνισμού". 
Η Κασσιανή τραγουδούσε μοντέρνο τραγούδι, έγραφε στίχους και συνέθετε τα τραγούδια της. Είχε ηχογραφήσει το προοδευτικό single " Η Χλόη περιμένει" 

 ποίημα που έγραψε 
για τον πρόωρο θανατο της μητέρας της 
ΧΛΟΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ ΤΟ 1970
και χαρακτήρισε ως σπάνια cult φυσιογνωμία. Τα τραγούδια της λογοκρίθηκαν "επικύνδυνα" και αποσύρθηκαν. 
Ακολούθησε η δισκογραφία "Προτιμώ". Πρόσφατα είχε ετοιμάσει το CD με τίτλο " Γεια σου και χαρά σου φίλε". Στην τηλεόραση είχε συνεργαστεί σε αρκετές σειρές κωμωδίες, όπως " Δικαστίνα", "Κουτσομπόλιδες", "Δυο ώρες μαζί", "Μπακούρια".
με τίτλο 
"Ο ΑΝΤΡΑΣ"
στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ-ηθοποιος

ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ-ηθοποιος
Η ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ έχει πεθανει στις 4 Φεβρουαρίου του 2011 (σε ορισμένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως στο Facebook για παραδειγμα την εμφανίζουν ζωντανη με το ονομα της αλλα και ....με άλλο όνομα και αλλη ιδιοτητα κατά το δοκουν (κυριως ως φιλολογο που εργαζεται στην περιφέρεια Αιγαίου και Νήσων)
ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ)
. Μάλιστα το 2012 ο Φιλολογικος Συλλογος Παρνασσος διοργανωσε εκδήλωση μνημης στην ιδια και την ποίηση της. Παραθετω το συνδεσμο 
και το σύνδεσμο


ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ


Ο ΑΝΤΡΑΣ

Σκεφτηκα
τον αξιοθρηνητο γέρο του νεκροταφείου.
Κόλυβα προσπαθούσε να μοιράσει
της πεθαμένης του αγάπης.

Χάρτινο δίσκο κράταγε
γεμάτι στάρι διαβασμένο.
Ρόδια, σταφίδες, δάκρυα θολά
με τύψεις ανακατεμένο.

Μύριζε πείνα και εγκατάλειψη.
Σκυφτός, χλωμός, ρυτιδιασμένος
μέσα σε γκρίζα κουρέλια
τον είχε αγκαλιασμένο ο θάνατος.

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΈΝΟ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΌ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1994)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου