Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


«Μαρία Κάλλας Mια ζωή σαν Παραμύθι» 
από τη Μαρίνα Πετρή

H Μαρίνα Πετρή, Μυκονιάτησα ζωγράφος – συγγραφέας  και οργανωτής εκδηλώσεων πολιτισμού στην πατρίδα της, ζει και εργάζεται στην Μύκονο,Βερολίνο και Λονδίνο. Σπουδές : Οικονομικό λύκειο ( ΤΕΙ )  ,Ανώτατη Σχολή Καλλών Τεχνών Αθηνών- BA , στο Royal College of Art του Λονδίνου- MΑ , μεταπτυχιακά Marketing Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ, σεμινάρια για εξαγωγές – πωλήσεις) .Ασχολείται  από δεκαεπτά χρόνια με τα κοινά της Μυκόνου και της χώρας της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εικαστικές εκθέσεις ατομικές  57 και ομαδικές 44  στην Ευρώπη, Αμερική ,Ασία. Έγραψε  20  βιβλία για παιδιά και ενήλικες. Δημιούργησε τις Εκδόσεις Μυκόνιο Φώς. Τιμητικές διακρίσεις , Υπουργείο Πολιτισμού, Unicef, Μουσείο Βαν Γκονγκ- Άμστερνταμ ,στην Ποίηση και για την προσφορά της στην διάσωση και διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού .Το βιβλίο «Μαρία Κάλλας Μια ζωή σαν Παραμύθι» της Μαρίνας Πετρή ζωγράφο και συγγραφέα, από τις Εκδόσεις Μυκόνιο Φως,είναι το πρώτο στην ελληνική βιβλιογραφία παιδικού βιβλίου με ολοκληρωμένη βιογραφία αλλά και ψυχογράφημα της εποχής της των πρωταγωνιστών και κομπάρσων της ζωής της . Ο τίτλος του βιβλίου χαρακτηρίζεται από τη σοφή φράση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ένα παραμύθι γραμμένο από το χέρι του θεού » και η συγγραφέας του Μαρίνα Πετρή προσθέτει « είναι τόσο αληθινό που καμιά φορά οι ιστορίες των ανθρώπων είναι πιο απίστευτες και από τα παραμύθια ….»                                                                                                                                                                                                                 
       Η καλλιτέχνης έχει συγγράψει παιδικά κυρίως βιβλία εμπνευσμένα από  την Ελληνική Παράδοση..

         Οι σελίδες του βιβλίου φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ζωής της Μαρίας Κάλλας   από τη στιγμή που  οι γονείς της αποφασίζουν να μετοικίσουν στην Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’20 έως την τελική απομυθοποίηση  όλων όσων στοιχειώνουν τη ζωή της εξαιτίας της υπάρχουσας κατεστημένης αντίληψης που την ακολουθεί παντού. Παράλληλα η δημιουργός σχεδιάζει  τον τρόπο  που θα περάσει εικαστικά στην συνείδηση των παιδιών τη μορφή της Μαρίας Κάλλας και καταλήγει σε μια αφοπλιστικά καινοτόμα ποπ αρτ εικονογράφηση μαζί με το στήσιμο και τη σελιδοποίηση του βιβλίου σε ογδόντα σελίδες συλλεκτικής έκδοσης που η ίδια επιμελείται.

   …Η Μαρία Κάλλας θα προσφέρει στον κόσμο το χαμόγελό και τις προσωπικές της  κατακτήσεις στο χώρο της τέχνης. Μαθαίνει τα μυστικά της αναπνοής για να κρατά τις νότες σε διάρκεια από ένα καναρίνι. Οι ανατροπές της ζωής της, όπως στα  παραμύθια θα φέρουν αξεπέραστες στιγμές ακόμα και για έναν δυνατό και χαρισματικό άνθρωπο. Τα δάκρυα της χαράς και στεναχώριας η Μαρία θα τα σκουπίζει σε ένα λευκό μαντιλάκι του μπαμπά της. Σαν Προμηθέας φέρει με σκληρό τίμημα την γνώση της όπερας στους ανθρώπους , θα στερηθεί  την οικογένεια και τον αγαπημένο της. Θα δικαιωθεί στο τέλος με ένα τρόπο όχι στα ορατά σύνορα των ανθρώπων και θα  βρεθεί για πάντα στον κόσμο των θεών ,των ημίθεων και των αθανάτων με ένα τρόπο που …

      Το βιβλίο της Μαρίνας Πετρή  διατίθεται  από τις Μυκόνιο Φώς σε σχολικούς φορείς και βιβλιοπωλεία χαρίζοντας σε μικρούς αλλά και μεγάλους .

Χορηγοί της έκδοσης : Οικοδομική Μυκόνου –Νίκος Σαντοριναίος, Νίκος Γρυπάρης –Μύκονος, Tropicana –Mykonos,Νικόλαος Γ. Δρίβας – Πρότυπο Κέντρο Φυσιοθεραπείας – Μύκονος, Σωτήρης Γ.Παπάζογλου MSc –Οδοντίατρος –Ειδικός Προσθετολόγος-Εμφυτευματολόγος, Junior ΜΑΡΙΑ KAΛΛΑΣ  μέλος Αγνή Ζωή .1 σχόλιο:

  1. According to Stanford Medical, It's really the one and ONLY reason women in this country live 10 years longer and weigh an average of 42 lbs less than we do.

    (By the way, it has absolutely NOTHING to do with genetics or some hard exercise and EVERYTHING related to "HOW" they eat.)

    P.S, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    Click on this link to see if this brief quiz can help you find out your true weight loss possibility

    ΑπάντησηΔιαγραφή