Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε το βιβλίο

«Σκοτεινά δωμάτια» του Βαγγέλη Παπαδιόχου   
Κατηγορία: Λογοτεχνία του φανταστικού, λογοτεχνία τρόμου

Σελίδες: 172
Διαστάσεις: 21x14
Δέσιμο: μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 12  ευρώ
ISBN: 978-960-607-197-3
Ο Βαγγέλης Παπαδιόχος γεννήθηκε το 1986 και κατάγεται από το Αλιβέρι Ευβοίας.

Σπούδασε Οικονομικά, Δημόσια Διοίκηση και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου. Εργάζεται ως δημόσιος υπάλληλος. Έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων («Λαθρεπιβάτες», εκδ. Οσελότος, 2018).


Ιστορίες ψυχολογικού και σωματικού τρόμου για καθημερινούς χαρακτήρες που έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με παλιές τραυματικές εμπειρίες και κάποιους από τους χειρότερους εφιάλτες τους που απειλούν να εισβάλλουν στην πραγματικότητα. Ο φόβος του εγκλεισμού, ερωτικά απωθημένα, ενοχικά συμπλέγματα και η διάθεση διαφυγής από μια ασφυκτική πραγματικότητα διατρέχουν τις παρακάτω ιστορίες μέσω μιας κυρίως εικονοποιητικής και συχνά κινηματογραφικής αφήγησης.

«Ξαφνικά, ενώ ο αφόρητος πόνος εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί το σώμα του, του φάνηκε σαν ένα έντονο φως να τον περιλούζει και αισθάνθηκε πως κάποιος ή κάτι τον τραβούσε προς τα πάνω.
Δεν ήταν όμως σαν να τραβάει το ίδιο του το σώμα, αλλά κάτι βαθύτερο από μέσα του. Κάτι που δεν μπορούσε ακριβώς να καταλάβει τι ήταν, αλλά σίγουρα έβγαινε από πολύ βαθιά μέσα του -πιο βαθιά από εκεί όπου όλοι αυτοί έμπηγαν τα δάχτυλά τους και βουτούσαν τα σκληρά μαραφέτια τους. Και τότε, καθώς ένοιωσε σαν να ξεγλιστρά από μέσα του αυτό το απροσδιόριστης ουσίας πράγμα, που καταλάβαινε ότι εκείνη τη στιγμή εσώκλειε σιγά-σιγά αυτόν τον ίδιο, του φάνηκε σαν να εγκατέλειπε σταδιακά την οποιαδήποτε αίσθηση πόνου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου