Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ένα κειμενο 
του 
ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΑΡΟΥ
από τη Μελβούρνη
με τίτλο
"ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ"
στα ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΑΡΟΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΑΡΟΣ


ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ


Ηλιοβασίλεμα Ελαχιστου... Επίκεντρωνομαι στα κύματα ,και στην υποσταση τους. Με κέντρο και ακτίνα στο κυκλο της αποστάσης παρατηρώ. 

Οχι τη διάρκεια της. Την παρατεταμένη. Αφήνω τα κύματα να κάνουν το γνώριμο κύκλο παρουςιας τους. Μια κουβέντα εποχιακή και μόνιμη, και φαντάζομαι γνωςτη σε όλους. 

Κεντριζω τα απογεύματα. Σημαινει οτι βριςκομαι στο ελάχιστο του ηλιοβασιλέματος.


Κάποιοι χρωματισμοί,πορτοκαλοκκινου τοπίου

που φτιάχνεται απο διαδοχικές βουτιές πινελιές

βρισκουν το χωρο τους, στη σιωπή του ηλιου 

με το αεράκι να μιλάει χαϊδεύοντας τις λησμονιες. 


Το μακρινο και το άπιαστο, συμπορεύεται συμπασχει στο πεπερασμένο, στο επιγραμματικό. Σκαλοπάτια μνημης ,του τωρα ,πυρακτωμένα στο χαλαρό ,στο ανείπωτο. 


Λίγα κύματα ωκεανεια στη εικόνα της εποχης

 στην άνοιξη που ξεφυλλίζει απογεύματα Κυριακής

 και γινεται επίλογος για την ημέρα

 με απόχρωσεις που σε πανε πιο πέρα.


 Ήλιο ηλιαχτίδες διαγωνιες και τεθλασμένες,ταξιδεύουν την καθε σκέψη,με την ηρεμία τους, με την θέαση της εικονας,που προχωράει, βηματίζει χωρις περιορισμους .Το να μοιράζεσαι την αποσταση και με τέτοιες εικονες έξω απο το κάδρο της καθημερινοτητας, κανει ισως τα λιμάνια να αγκυροβολούν και τα αςτερια της επερχόμενης νύχτας να φυγαδεύονται στα παγκάκια ενατενιςης. Τα όνειρα στο κατάστρωμα των πλοίων, στο δικια τους θαλασσα, στην δικια τους αλμυρα

Η στεριά στην θαλασσα του ωκεανού, με θαυμαστικό συννέφων , ανασαίνει ,ξαποσταίνει, κωπηλατεί στο ρυθμό ηλιοβασιλέματος και ερασιτεχνικών κλικ. 

Ακτινωτά διαγεται, το φως ,φτερουγιζοντας το χρόνο. Η υποσταση απέναντι σε αυτη την αποσταση ,εχει τη δικη της κουβέντα και μελωδία χημείας. 

Οι Φιλοξενούμενοι ενοικοι αυτής της στιγμης ,φωτογραφιζουν ερασιτεχνικά την εικόνα και ολες τις εκδοχές της. Με αποστολέα και παραλήπτη, ο ενικός του βλεμματος εχει το πρώτο λόγο σε αυτο το άγραφο γράμμα. Μετα θα γίνει η επεξεργασια ,διανομή και η αποστολή του ,ακτινωτά ,με ανιδιοτελεια και χωρις συγκρίσεις. Ενδέχεται και με αλλα φωνηεντα και ισως χωρις λόγια .

 Όρθιοι ένοικοι του απείρου ,που το προσδιορίζεις κάπου στο εδώ,κάπου στο εκεί, και που συνεχώς αναχωρούμε. Κάπου ομως εκεί στο παραπέρα μια αλλη εικόνα έρχεται για την αλλη φορα ισως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου